Část CK umožní klientům výměnu destinace místo Tuniska

18.03.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. března (ČTK) - Některé české cestovní kanceláře nabídnou klientům, kteří si koupili dovolenou v Tunisku, bezplatnou výměnu destinace. Vyplývá to z ankety ČTK mezi prodejci zájezdů. Při teroristickém útoku v centru Tunisu dnes zahynulo 19 lidí, z toho 17 zahraničních turistů. Mezi oběťmi jsou Poláci, Italové, Němci a Španělé. Žádní čeští turisté, kteří by do země jeli s tuzemskou cestovní kanceláří, nyní v Tunisku nejsou, uvedli zástupci cestovních kanceláří.

\"České cestovní kanceláře v tomto týdnu vypsané poznávací zájezdy (do Tuniska) nemají,\" uvedl místopředseda Asociace cestovních kanceláří Jan Papež. Sezona pobytových zájezdů ještě nezačala, první charterové lety z ČR do Tuniska jsou plánovány na konec dubna.

Cestovní kancelář Alexandria nabídne klientům, kteří si zájezd do Tuniska již koupili, bezplatnou změnu destinace, nebo stornování zájezdu bez storno poplatků.

Stejně se rozhodla i CK Fischer. \"Okamžitě jsme rozhodli, že klientům, kteří již mají zakoupenou dovolenou a nebudou chtít kvůli dnešnímu útoku odletět, umožníme bezplatnou změnu destinace,\" uvedl mluvčí CK Fischer Jan Osúch.

\"V tuto dobu žádné své klienty v Tunisku nemáme ani v nejbližších týdnech zájezdy do Tuniska neplánujeme realizovat. Sezona zájezdů do Tuniska nám začíná ve druhé polovině května,\" sdělila Pavlína Pešová z Firo-tour.

Podle místopředsedy Asociace cestovních kanceláří Jana Papeže je potřeba počkat, až se ukáže, vůči komu byl teroristický čin prvotně namířen. \"Může se stát, že byl namířený ne proti turistům, ale proti vládě Tuniska. V takovém případě by české cestovní kanceláře vstoupily v jednání s ministerstvem zahraničí, s českou ambasádou v Tunisku, abychom dokázali zjistit, jak moc je ta situace opakovatelná a zda se může rozšířit i mimo hlavní město,\" uvedl Papež.

Do Tuniska v roce 2013 vycestovalo 115.000 českých turistů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK