Na D1 skončila uzavírka mezi Lhotkou a Bíteší, trvala 9,5 hodiny

22.03.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Velká Bíteš (Žďársko) 22. března (ČTK) - Na dálnici D1 mezi Lhotkou a Velkou Bíteší na Žďársku skončila po 06:30 uzavírka směrem na Brno. Trvala přes 9,5 hodiny, obnovení provozu se proti plánu opozdilo o půl hodiny, řekla dnes ČTK mluvčí policie Dana Čírtková. Dělníci na 162. kilometru u Bíteše od sobotního večera dělníci osazovali čtyři nosníky nového dálničního nadjezdu.

Jízdní pás na Brno byl uzavřen v sobotu po 20:45. Na provoz dohlíželo pět policejních hlídek. Na objízdných trasách během noci žádné komplikace nevznikly, uvedla Čírtková. Auta sjížděla z dálnice na exitu 153 u Lhotky. Projížděla po silnici II/390 směrem na Osovou Bítýšku a pak po II/602 do Velké Bíteše, kde se mohla na D1 vrátit. Směrem na Prahu se jezdilo bez omezení.

Dělníci během noční uzavírky osadili čtyři nosníky nového nadjezdu u Bíteše, pracovali nad pravým jízdním pásem. V 05:00 byly nosníky na svém místě. \"Trvalo to delší dobu, než kdybychom to dělali ve dne,\" řekl ČTK Petr Černík ze stavební firmy Alpine. Po dokončovacích pracích z D1 musel být odsunut mohutný jeřáb. Druhá část nadjezdu se bude stavět zkraje dubna. Levý jízdní pás bude v té době uzavřen kvůli výměně cementobetonového krytu. Auta budou jezdit v obou směrech po jedné polovině dálnice.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK