Hodnota investic v Plzeňském kraji loni klesla na 2,7 mld Kč

24.03.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Plzeň 24. března (ČTK) - Hodnota investic, které loni v Plzeňském kraji zprostředkovala vládní agentura CzechInvest, klesla meziročně o čtvrtinu na 2,748 miliardy korun, o rok dříve to bylo 3,713 miliardy Kč. Díky 12 loňským projektům zahraničních i českých firem vznikne na Plzeňsku 1237 pracovních míst, meziročně o 89 méně. Agentura, která dnes zveřejnila statistiky, předloni zprostředkovala v kraji deset projektů. ČTK to řekla její mluvčí Petra Menclová.

\"Jedná se například o investice firem EvoBus Česká republika s.r.o. (výrobce skeletů a částí karoserií autobusů pro značky Mercedes-Benz a Setra), Drůbežářský závod Klatovy a.s. (druhý největší zpracovatel kuřat v Česku) nebo Schäfer - Menk s.r.o. z Dýšiny u Plzně (výroba svařovaných konstrukcí transformátorových nádob, důlní techniku, dílů pro stavební stroje a statorů pro motory),\" uvedla.

Ze 14 krajů měly nižší investice než Plzeňský kraj jen kraje Pardubický, Praha, Jihočeský a Vysočina. Loňskými více než 1200 novými pracovními místy byl ale region pátý nejlepší v ČR, po Moravskoslezském, Ústeckém, Středočeském a Královéhradeckém kraji. Loňských 12 zprostředkovaných projektů znamená stejnou příčku po Moravskoslezském, Jihomoravském, Ústeckém a Středočeském kraji.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK