Veletrh elektroniky Amper zůstane v Brně i v dalších letech

24.03.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 24. března (ČTK) - Mezinárodní veletrh elektroniky Amper zůstane v Brně i v dalších letech. Terinvest, který akci do Brna před čtyřmi lety z Prahy přesunul, má na brněnských veletrzích pronájem na deset let a bude ho pak chtít ještě prodloužit. ČTK to dnes řekl generální ředitel Terinvestu Jiří Šviga.

Amper letos přivítal 600 firem z 22 zemí. Počet firem je stabilní, vystavují na 30.000 metrech čtverečních. \"Brno Amperu sluší. Firmy jsou tu dost zásadní, globálního významu. Potřebují k tomu odpovídající prostředí a tady jsme ho našli,\" uvedl Šviga.

Podle generálního ředitele Veletrhů Brno Jiřího Kuliše je Amper aktuálně po strojírenském veletrhu největší odborný technický veletrh ve střední Evropě. \"Veletrhy musí ukazovat budoucí technologie,\" uvedl Kuliš. Amper to podle něj splňuje.

Na Amperu návštěvníci mohou vidět například luxusní vůz BMW i8 s hybridním pohonem. V areálu je letoun Vysokého učení technického v Brně využívající technologii budoucnosti. Nový, elektromotorem poháněný letoun Ray nevyprodukuje ani mililitr oxidu uhličitého. Tato technologie přináší ekologický trend i tam, kde dosud chyběl.

Organizátoři očekávají, že odborný veletrh do pátku navštíví kolem 40.000 lidí. Letos se koná 23. ročník Amperu, v Brně je od roku 2011.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK