Americké akcie dopoledne mírně rostly

24.03.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 24. března (ČTK) - Akciové trhy ve Spojených státech v první polovině dnešního obchodování mírně posilovaly. Pozornost investorů se soustředila na firemní výsledky a ekonomické statistiky. Krátce před polednem newyorského času (17:00 SEČ) vykazoval Dow Jonesův index nárůst o 0,1 procenta na 18.130 bodů.

Širší index S&P 500 si připisoval rovněž 0,1 procenta na 2106 bodů, zatímco index technologického trhu Nasdaq Composite stoupl o 0,4 procenta na 5030 bodů. Od rekordního maxima dosaženého před 15 lety ho tak dělilo pouhých 18 bodů, napsala agentura AP.

Akcie výrobce koření a dochucovacích přísad McCormick zamířily vzhůru poté, co čtvrtletní zisk i tržby podniku překonaly očekávání analytiků. Akcie těžební společnosti Freeport-McMoRan naopak oslabovaly, protože firma ohlásila prudké snížení dividendy.

Nejnovější statistiky podle agentury Reuters signalizují, že ekonomika Spojených států zůstává v dobrém stavu. Americké ministerstvo obchodu dnes například oznámilo, že prodej nových rodinných domů v USA v únoru stoupl o téměř osm procent a dosáhl nejvyšší úrovně za posledních sedm let.

pmh šeb

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK