Česká spořitelna sníží počet vrcholových manažerů

24.03.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. března (ČTK) - Česká spořitelna sníží počet vrcholových manažerů. Někteří vedoucí pracovníci, kterým bude manažerská smlouva ukončena, budou mít možnost pokračovat v jiných pozicích banky. ČTK o tom dnes informovala mluvčí banky Kristýna Havligerová s tím, že důvodem je zjednodušení řídící struktury spořitelny.

\"Zatím není možné stanovit, kolik manažerů přijme jiné pozice a kolik z nich banku opustí, proto nemůžeme uvést přesnější číslo o počtu propouštěných,\" řekla ČTK.

Spořitelna v souladu s požadavky vyplývajícími ze zákoníku práce dnes doručila Úřadu práce ČR zprávu o možném propouštění zaměstnanců. Takové oznámení mají povinnost učinit firmy s více než 300 zaměstnanci vždy, když během 30 dnů předpokládají propuštění alespoň 30 pracovníků. \"Žádné číslo nyní neexistuje, nicméně může se stát, že přesáhne třicet, na druhou stranu se tak stát nemusí,\" dodala Havligerová.

Celkový počet zaměstnanců skupiny České spořitelny činil 28. února 10.859. Pro srovnání ke konci roku 2014 to bylo 10.504 zaměstnanců, ke konci roku 2013 pak 10.454.

České spořitelně, největší tuzemské bance podle počtu klientů, loni klesl neauditovaný konsolidovaný čistý zisk meziročně o 3,3 procenta na 15,07 miliardy korun. Skupina Erste Group Bank, která ČS ovládá, se loni dostala do ztráty 1,44 miliardy eur (39,63 miliardy Kč).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK