Americké akcie oživují, trh se chystá na svátky a klíčové údaje

02.04.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 2. dubna (ČTK) - Americké akciové trhy dnes před velikonočními svátky oživují ze ztrát předešlých dvou dní. Náladu investorů na Wall Street podpořily příznivé dílčí údaje z domácího trhu práce, které jsou příznivou známkou před páteční klíčovou zprávou o březnovém vývoji zaměstnanosti.

Dow Jonesův index se v poledne newyorského času (18:00 SEČ) pohyboval kolem 17.730 bodů a získával 0,15 procenta. Širší index S&P 500 posílil o 0,2 procenta na 2064 bodů, zatímco úhrnný index technologického trhu Nasdaq zůstal beze změny na zhruba 4880 bodech.

Příznivým signálem před páteční zprávou byly údaje o nečekaném poklesu počtu nových žadatelů o podporu v nezaměstnanosti. Ty přišly po středeční méně přesvědčivé statistice, která ukázala, že soukromý sektor vytvořil minulý měsíc méně příležitostí, než se čekalo.

Souhrnné údaje o březnovém vývoji trhu práce vyjdou v den, kdy na ně kvůli svátku nebudou moci trhy okamžitě reagovat. To vede investory k opatrnosti, řekli analytici agentuře Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK