Nezaměstnanost ve Zlínském kraji se v březnu snížila na 7,1 pct

09.04.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Zlín 9. dubna (ČTK) - Nezaměstnaných ve Zlínském kraji v březnu ubylo, úřady práce jich evidovaly 28.336, což je o 1499 méně než na konci února. Podíl nezaměstnaných se tak snížil o 0,3 procentního bodu na 7,1 procenta. Na trhu práce se začínají projevovat velmi pozitivní vlivy, jak dobrá situace u zaměstnavatelů, kdy jich řada přijímá nové zaměstnance, tak už i nástup sezonnosti, začínají se objevovat profese, které mají charakter sezonních prací, řekla dnes ČTK ředitelka krajské pobočky úřadu práce ve Zlíně Miriam Majdyšová.

\"Pozitivní vliv je patrný také v nárůstu počtu volných pracovních míst. V březnu jsme zaznamenali jejich nárůst, nejen těch evidovaných, řada uchazečů nastupuje na místa, která se do evidence úřadu práce vůbec nedostala,\" uvedla ředitelka. Úřad nabízel na konci března 3930 volných pracovních míst, o 366 více než v únoru.

V nabídce se kromě tradičních profesí jako seřizovači a obsluha obráběcích strojů, řidiči nákladních automobilů či nástrojaři objevily ve větší míře už i sezonní profese ve stavebnictví nebo číšníci a servírky.

V celé zemi se podíl nezaměstnaných v březnu snížil o 0,3 procentního bodu na 7,2 procenta. Bez práce je 525.315 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK