Nezaměstnanost na Vysočině v březnu klesla na sedm procent

09.04.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Jihlava 9. dubna (ČTK) - Počty lidí bez práce se na Vysočině v březnu snížily o 1595 a podle dnešních údajů Úřadu práce ČR bylo na konci minulého měsíce v kraji evidováno 24.453 nezaměstnaných. Podíl nezaměstnaných lidí se díky tomu snížil o půl procentního bodu na sedm procent. Zlepšení se týkalo všech pěti okresů tohoto kraje. Zároveň se zlepšila nabídka volných pracovních míst.

Nejvíc lidí bez práce v minulém měsíci ubylo na hospodářsky nejslabším Třebíčsku, kde nezaměstnanost klesla o sedm desetin procentního bodu na 9,1 procenta. I tak je to stále nejvyšší hodnota v kraji. V tomto okrese pořád nemá práci přes 7078 lidí. V okresech Havlíčkův Brod, Jihlava a Žďár nad Sázavou se v březnu nezaměstnanost shodně snížila o půl procentního bodu. Pelhřimovsko vykázalo pokles o tři desetiny procentního bodu.

Zároveň přibyly pracovní příležitosti. Na konci března evidoval úřad práce na Vysočině 3147 volných pracovních míst, ve srovnání s letošním únorem to je o 491 více.

Podíl nezaměstnaných lidí na Vysočině klesl minulý měsíc pod celostátní průměr. V ČR se nezaměstnanost v březnu snížila o tři desetiny procentního bodu na 7,2 procenta. Pokles nastal ve všech 77 okresech.

vst dr

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK