Americký dolar díky naději na růst úrokových sazeb v USA posiluje

13.04.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 13. dubna (ČTK) - Americký dolar zahájil nový týden růstem. Dolaru pomáhají pokračující sázky investorů na to, že centrální banka USA (Fed) v příštích měsících zvýší úrokové sazby. Euro mírně oslabilo i k jenu kvůli nejistotě kolem dalšího uvolňování měnové politiky v Japonsku.

V 17:30 SELČ euro vůči dolaru oslabilo o 0,1 procenta na 1,0582 USD a k jenu kleslo o 0,1 procenta na 127,36 JPY. Dolar vůči jenu posílil o 0,1 procenta na 120,35 JPY. Ke koši šesti předních světových měn dolar stoupl o 0,1 procenta na 99,456 bodu.

Kvůli nedostatku nových významnějších statistických údajů z USA zůstávají v centru pozornosti investorů poslední komentáře představitelů Fedu a zápis z březnového zasedání měnového výboru Fedu. Ty naznačují, že by Fed mohl zvýšit úrokové sazby již v červnu, což pomáhá k růstu dolaru vůči euru i dalším měnám zemí, kde je měnová politika uvolněná.

Americkou měnu podpořila i nejnovější statistika z Číny. Ta ukázala, že vývoz z Číny v březnu klesl o 15 procent, nejrychleji za více než rok, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK