Americké akcie dál rostou, podporují je firemní výsledky

15.04.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 15. dubna (ČTK) - Americké akcie v první polovině dnešního obchodování dál mírně posilují. Náladu na trhu povzbuzují příznivé firemní výsledky, které mezi investory zmírňují obavy z celkově slabých zisků za první čtvrtletí.

Dow Jonesův index se v poledne newyorského času (18:00 SELČ) pohyboval kolem 18.095 bodů a získával 0,3 procenta. Širší index S&P 500 posílil o půl procenta na 2105 bodů. Index technologického trhu Nasdaq rostl stejným tempem a byl těsně pod hranicí 5000 bodů.

K růstu na trhu přispěly příznivé výsledky výrobce čipů Intel nebo letecké společnosti Delta Air Lines. \"Dobré výsledky Intelu a dalších firem trhům umožnily vydechnout si úlevou,\" řekl agentuře Reuters Jeff Clark z firmy Stansberry Research. Analytici přitom očekávají, že zisky firem z indexu S&P 500 v prvním čtvrtletí kvůli silnému dolaru a propadu cen ropy klesnou v průměru o zhruba tři procenta.

Akcie Bank of America v první polovině dne mírně klesaly. Druhá největší banka v USA svými výsledky těsně překročila odhady.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK