O2 dnes oznámí výsledky za 1. čtvrtletí

13.05.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. května (ČTK) - Největší tuzemská telekomunikační firma O2 dnes ráno zveřejní výsledky za první čtvrtletí. Podle odhadů analytiků zvýšila čistý zisk o tři čtvrtiny na 990 milionů korun. Výnosy měly vzrůst o procento na 10,9 miliardy Kč.

Společnost v polovině dubna oznámila, že její výsledky za období od ledna do března budou lepší, než analytici v té době předpovídali.

Podle analytika J&T Milana Vaníčka výnosy firmě pomohla zlepšit zejména slovenská dceřiná společnost O2 Slovakia, kde se čeká meziroční růst o pětinu. V Česku naopak firma zaznamenala pokles ve fixním i mobilním segmentu kolem jednoho procenta, uvedl Vaníček. Provozní náklady se snížily o zhruba tři procenta na 6,9 miliardy Kč, personální náklady o 11 procent, dodal.

Valná hromada O2 na konci dubna rozhodla o rozdělení firmy na provozovatele sítí Cetin a operátora O2. Rozdělení, které má zajistit efektivnější fungování skupiny, prosadila investiční skupina PPF, která v O2 drží téměř 85 procent akcií. O2 má přes pět milionů aktivních SIM karet a 1,3 milionu pevných linek.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK