Chovanec: Správu registru smluv by mohlo převzít vnitro

17.05.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. května (ČTK) - Ministerstvo vnitra převezme registr smluv, pokud na tom bude politická shoda, ministr Milan Chovanec si ale stále myslí, že by registr mělo spravovat ministerstvo financí. V pořadu České televize Otázky Václava Moravce dnes řekl, že se na případné správě registru v rámci současné aplikace ministerstvem vnitra dohodl s premiérem Bohuslavem Sobotkou.

 

Správa registru smluv je posledním sporným bodem v návrhu zákona o registru smluv. \"My si myslíme, že by registr mělo spravovat ministerstvo financí primárně, když ne ministerstvo financí, tak sekundárně ministerstvo pro místní rozvoj,\" řekl Chovanec.

Na poslední koaliční jednání přišlo hnutí ANO s tím, aby registr spravovalo ministerstvo spravedlnosti. Chovanec míní, že by to znamenalo změnu kompetenčního zákona. \"Takže po dohodě s premiérem říkám, že ministerstvo vnitra převezme registr smluv, pokud na tom bude shoda,\" uvedl. Dodal, že přijetí zákona, který nyní projednává ústavně-právní výbor sněmovny, tak již nic nebrání.

Návrh zákona o registru smluv státu, krajů, obcí a jejich organizací má být protikorupčním opatřením. První návrh se objevil již v předchozím volebním období.

jsa dr

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK