Akcie v USA po výstupu na rekordy zůstávají bez výraznějších změn

19.05.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 19. května (ČTK) - Americké akciové trhy po výstupu na nové rekordy zůstávají dnes bez větších změn. Ztráty měly zejména energetické tituly, kterým uškodil pokles cen ropy. Dow Jonesův index před polednem newyorského času (18:00 SELČ) přidával 0,1 procenta na 18.311 bodů, širší index S&P 500 setrvával v blízkosti pondělního závěru 2129 bodů, zatímco index Nasdaq Composite asi 0,1 procenta odepisoval a nacházel se na 5071 bodech.

Indexy Dow Jones i S&P 500 zakončily pondělní obchodování na nových rekordech. Oba indexy dnes ale táhly dolů akcie největšího světového maloobchodního prodejce Wal-Mart Stores, které se po zveřejnění horších čtvrtletních výsledků propadly o více než čtyři procenta.

Vzhůru naopak mířily akcie developerů, kteří se zaměřují na obytné domy. K růstu jim pomohla zpráva amerického ministerstva obchodu, podle které výstavba obytných domů v USA v dubnu prudce stoupla. Výrazně se zvýšil také ukazatel počtu nových stavebních povolení, z něhož je možné odhadovat budoucí vývoj.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK