Skupina Altice převzetím Suddenlink vstupuje na americký trh

20.05.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 20. května (ČTK) - Mezinárodní telekomunikační skupina Altice se dohodla na koupi většinového podílu v americkém poskytovateli kabelové televize Suddenlink Communications. Oznámila to dnes Altice, která tímto obchodem vstupuje na trh ve Spojených státech. Transakce ohodnocuje americkou společnosti na 9,1 miliardy dolarů (224 miliard Kč).

Altice, kterou ovládá francouzský miliardář Patrick Drahi, kupuje podíl 70 procent v Suddenlink od stávajících akcionářů, jimiž je vedení Suddenlink a investiční společnosti BC Partners a CPP Investment Board. BC Partners a CPP Investment Board budou v americké firmě nadále držet podíl 30 procent.

Altice sídlí v Lucembursku a aktivity má v západní Evropě, Izraeli, Dominikánské republice, v některých oblastech Indického oceánu a v zámořských územích pod správou Francie. Společnost poskytuje služby v oblasti kabelového televizního vysílání, rychlého širokopásmového internetu a pevných telefonních linek. V některých oblastech zajišťuje mobilní telefonní služby.

Suddenlink Communications je sedmým největším kabelovým operátorem v USA, uvedla firma v prohlášení. \"Skupina Altice Group vstupuje touto akvizicí na velký a atraktivní kabelový trh ve Spojených státech,\" sdělila také.

Altice v uplynulém roce uskutečnila několik fúzí. Dohodla se na nákupu druhého největšího francouzského mobilního operátora SFR od konglomerátu Vivendi, převzetí portugalských aktivit bývalého státního monopolu Portugal Telecom a operátora v Dominikánské republice. K těmto transakcím využila francouzského kabelového operátora Numericable, kterého ovládá.

Dnes se objevily spekulace, že Altice má zájem o převzetí amerického provozovatele kabelové televize Time Warner Cable a jedná s ním o možné dohodě. Tržní hodnota Time Warner Cable činí kolem 44,5 miliardy USD a pro Altice, jejíž tržní hodnota činí zhruba 30 miliard dolaru, by byla podstatně větší sousto, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK