Americké akcie mírně oslabují, čeká se na zápis ze zasedání Fedu

20.05.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 20. května (ČTK) - Americké akcie dnes převážně oslabují, dolů je tlačí hlavně neuspokojivé hospodářské výsledky některých významných podniků. Investoři ale také čekají na zápis z posledního zasedání americké centrální banky (Fed), který bude zveřejněn večer.

Krátce před polednem newyorského času (18:00 SELČ) vykazoval Dow Jonesův index pokles o 0,1 procenta na 18.298 bodů. Širší index S&P 500 ztrácel 0,2 procenta na 2124 bodů, index technologického trhu Nasdaq Composite pak odepisoval 0,1 procenta a pohyboval se kolem 5063.bodů.

Investoři doufají, že si díky zápisu z dubnového zasedání Fedu budou moci učinit lepší představu o tom, kdy hodlá centrální banka zahájit zvyšování úrokových sazeb.

Podle agentury Reuters se sice předpokládá, že Fed začne zvyšovat úroky ještě v letošním roce, nejistota ohledně načasování tohoto kroku však udržuje akciový trh v napětí. Průzkum mezi ekonomy naznačuje, že úroky stoupnou ve třetím čtvrtletí.

Akcie letecké společnosti Southwest Airlines výrazně oslabují kvůli nepříznivému výhledu vývoje příjmů ve druhém čtvrtletí. Akcie maloobchodní firmy Lowe\'s zamířily dolů v reakci na výsledky hospodaření za první čtvrtletí, které zaostaly za očekáváním analytiků.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK