Provozovatel lékáren CVS kupuje za 10,1 mld. USD firmu Omnicare

21.05.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 21. května (ČTK) - Druhý největší provozovatel lékáren ve Spojených státech, společnost CVS Health, koupí za 10,1 miliardy dolarů (skoro 249 miliard Kč) amerického poskytovala léčiv a lékárenských poradenských služeb Omnicare. CVS Health dnes uvedla, že akvizice jí pomůže k růstu na rostoucím trhu služeb pro starší pacienty.

CVS Health nabídla 98 dolarů za jednu akcii Omnicare, což je zhruba čtyři procenta nad závěrečnou cenou ve středečním obchodování. Transakce tak stanovuje hodnotu Omnicare na zhruba 12,7 miliardy USD. Částka zahrnuje i dluh ve výši přibližně 2,3 miliardy USD.

CVS Health provozuje zhruba 7800 lékáren a více než 900 zdravotnických zařízení. Omnicare je poskytovatelem léčiv a lékárenských poradenských služeb pro profesionály v oblasti ošetřovatelství či v domovech s pečovatelskou službou.

CVS Health uvedla, že převzetí Omnicare \"výrazně rozšíří\" její schopnost vydávat lékařské předpisy v zařízeních poskytujících dlouhodobou péči a služby asistovaného bydlení, a poskytovat tak služby starším pacientům.

Počet lidí ve věkové skupině 50 až 75 let, kteří mají dvě a více chronických obtíží vyžadujících medikaci, se podle amerického Centra pro kontrolu nemocí a prevenci během posledních deseti let zvýšil o skoro 40 procent.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK