Americké akcie mírně zpevňují, rostou hlavně energetické tituly

21.05.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 21. května (ČTK) - Americké akcie v první polovině dnešního obchodování mírně zpevňují. Vzhůru míří především energetické tituly, kterým pomohly vyšší ceny ropy na světových trzích.

Krátce před polednem newyorského času (18:00 SELČ) vykazoval Dow Jonesův index nárůst o necelých 0,1 procenta na 18.295 bodu. Širší index S&P 500 přidával 0,3 procenta na 2131 bodů. Index technologického trhu Nasdaq Composite zpevnil o 0,3 procenta na 5087 bodů.

Akcie společnosti Salesforce.com, která vytváří software pro cloudové služby, stouply o více než pět procent poté, co firma poprvé po sedmi čtvrtletích vykázala zisk.

Zápis z posledního zasedání měnového výboru centrální banky USA ve středu ukázal, že podle členů výboru by bylo předčasné zvýšit příští měsíc úrokové sazby v USA ze současných minim, přestože domácí ekonomika podle jejich mínění překoná zimní útlum.

Dnešní statistiky z ekonomiky USA ale ukázaly, že počet nových žádostí o příspěvek v nezaměstnanosti ve Spojených státech stoupl minulý týden o něco více, než se čekalo. Růst ve zpracovatelském sektoru USA pak v květnu zpomaloval druhý měsíc v řadě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK