Americké akcie zůstávají po smíšených údajích beze změn

01.06.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 1. června (ČTK) - Americké akciové trhy se v rozkolísané první polovině dnešního obchodování pohybovaly kolem pátečních hodnot. Investoři po pátečním poklesu vstřebávají sérii nejednoznačných zpráv z ekonomiky.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) získával asi 0,1 procenta a pohyboval se kolem 18.023 bodů. Širší index S&P 500 byl s nepatrným ziskem na 2110 bodech a index technologického trhu Nasdaq posílil o asi 0,1 procenta na 5074 bodů.

Hlavní indexy během dne ztratily počáteční zisky a občas se přehouply i mírně do záporných čísel. Po pátečních údajích o poklesu ekonomiky v prvním čtvrtletí dnes vyšla čísla o oživení aktivity ve zpracovatelském průmyslu a vzestupu stavebních výdajů, spotřebitelské výdaje ale poslední měsíc stagnovaly. Investoři nejnovější data pozorně sledují, aby z nich odvodili, kdy asi centrální banka (Fed) začne zvyšovat úrokové sazby.

Největší brzdou trhu byly akcie Intelu, které ztrácely asi dvě procenta. Největší světový výrobce čipů oznámil, že převezme za zhruba 16,7 miliardy dolarů (více než 413 miliard Kč) svého menšího konkurenta Altera. Akcie Altery vyskočily o šest procent.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK