Škoda má v ČR 1700 objednávek na Superb, prodej zahájí v sobotu

02.06.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. června (ČTK) - Automobilka Škoda v sobotu zahájí tuzemský prodej nové generace svého největšího modelu Superb. Od března obchodníci nasbírali přes 1700 závazných objednávek. Základní cena nového Superbu v provedení liftback s motorem 1,4 TSI o výkonu 150 koní začíná na 599.900 Kč. Karosářská varianta kombi vstoupí na český trh v polovině září letošního roku.

\"Tento vůz ukazuje, kde dnes značka Škoda stojí. Se svým výrazným designem, skvělými technickými kvalitami a vynikající nabídkou prostoru definuje nová měřítka automobilové střední třídy,\" uvedl šéf prodejní organizace Škody v ČR Luboš Vlček.

Konkurenční Opel Insignia začíná s cenou na stejné úrovni. V rámci akce s využitím financování opelu je cena o 70.000 nižší. Dalšího konkurenta Ford Mondeo si lze s litrovým benzinovým motorem o výkonu 125 koní pořídit od 562.990 Kč. Model Passat z mateřského koncernu VW začíná na 647.900 Kč.

Třetí generace modelu Superb využívá koncernovou platformu novou techniku MQB-B. Nabídne sedm motorizací o výkonu od 88 do 206 kW. Kromě přímo řazených manuálních převodovek je v nabídce i automatická převodovka DSG, většinu motorů lze na přání kombinovat s pohonem všech kol. Nový Superb je konstruován pro prodloužený servisní interval dva roky nebo ujetých 30.000 kilometrů podle toho, co nastane dříve.

Superb patří do střední třídy, Škoda má ale ambice třetí generací tohoto vozu konkurovat vozům o třídu výš. Nový Superb jako první Škoda nabízí adaptivní podvozek s pěti volitelnými jízdními režimy, třízónovou klimatizaci, zadní parkovací kameru, elektrickou parkovací brzdu nebo připojení vozu k internetu prostřednictvím sítě LTE a vytvoření Wi-Fi sítě pro další zařízení.

Škoda začala Superb vyrábět v roce 2001. Od té doby prodala tři čtvrtě milionu vozů v provedení sedan a od roku 2009 i kombi. Automobilka letos plánuje zvýšit prodej modelu na českém trhu až na 5500 vozů, proti loňsku asi o pětinu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK