Petr Holubec za rok skončí ve funkci šéfredaktora ČTK

18.06.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. června (ČTK) - Šéfredaktor ČTK Petr Holubec (66) se po 25 letech rozhodl skončit ve funkci. Zpravodajství agentury bude řídit do konce dubna 2016. Od května téhož roku ji pak převezme generální ředitel Jiří Majstr, funkce se sloučí. Majstr to dnes řekl zaměstnancům na pravidelném podnikovém shromáždění.

Holubec je šéfredaktorem ČTK od roku 1990, kdy byl do funkce zvolen. Redaktorem ČTK byl od roku 1976. \"Celý svůj profesní život jsem spojil s četkou. Nelituji toho, byl velmi bohatý. Moje spojení s agenturou už asi nelze nikdy zcela zrušit,\" řekl dnes Holubec.

Ředitel Majstr uvedl, že ověří, zda ČTK nadále potřebuje, aby generální ředitel a šéfredaktor zpravodajství byly dvě různé osoby. V řadě evropských agentur je to člověk jeden. \"Proto od 1. května obě funkce spojím a dávám si asi rok na to, abych ověřil, zda je takové spojení vhodné a výhodné,\" řekl dnes Majstr zaměstnancům.

Majstr (57) je generálním ředitelem České tiskové kanceláře od června 2011. Do funkce jej zvolila Rada ČTK poté, co rezignoval tehdejší ředitel Milan Stibral.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK