Americké akcie mírně oslabují po čtvrtečním růstu

19.06.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 19. června (ČTK) - Akciové trhy ve Spojených státech v první polovině dnešního obchodování mírně oslabovaly po silném čtvrtečním růstu. Jejich hlavní indexy nicméně zůstávají na cestě k nejlepšímu týdennímu výkonu za zhruba dva měsíce, napsala agentura Reuters.

Kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) vykazoval Dow Jonesův index pokles o 0,3 procenta na 18.063 bodů. Širší index S&P 500 se dopoledne snížil také o 0,3 procenta na 2115 bodů, zatímco index technologického trhu Nasdaq Composite oslabil o 0,2 procenta na 5121 bodů.

Investory nadále znepokojuje budoucnost zadluženého Řecka, které se stále nedokázalo dohodnout s mezinárodními věřiteli na podmínkách uvolnění další finanční pomoci. Řeckou krizí se bude v pondělí zabývat mimořádný summit nejvyšších představitelů zemí eurozóny.

Dolů dnes zamířily například akcie prodejce ojetých automobilů CarMax, jehož čtvrtletní tržby zaostaly za očekáváním analytiků. Akcie výrobce cukrovinek Hershey oslabovaly poté, co firma zhoršila celoroční výhled.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK