Češi loni prosázeli 138,1 mld. Kč, nejvíce naházeli do automatů

22.06.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. června (ČTK) - Češi loni prosázeli 138,1 miliardy korun, což je meziročně o 11,4 procenta více. Nejvíce peněz, 42,5 procenta z celkové prosázené částky, vhodili do interaktivních videoloterijních terminálů. Vyplývá to ze statistik, které dnes na svém webu zveřejnilo ministerstvo financí. Na výhrách se sázkařům loni vrátilo 106,7 miliardy Kč, legálním provozovatelům loterií a podobných her zůstalo 31,4 miliardy korun.

 

Do videoloterijních automatů lidé v Česku vhodili 58,7 miliardy korun, což je meziročně o 14,2 procenta více. Automaty jim vrátily 42,73 miliardy korun, 15,97 miliardy korun tak zůstalo v přístrojích.

Největší nárůst objemu vsazených částek nastal stejně jako o rok dříve u takzvaných okamžitých loterií (1,5 miliardy korun) a internetových kurzových sázek (29,4 miliardy korun). Právě podíl internetového sázení se každoročně zvyšuje, loni už Češi přes internet prosázeli více než pětinu všech peněz. Více se loni prosázelo také v interaktivních karetních turnajích či v tombolách.

Naopak meziročně méně vsázeli lidé v kostkách, bingu, lokálních loterijních systémech a elektromagnetických ruletách.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK