Ropa je po dalším poklesu zásob v USA bez změn, sleduje se Řecko

24.06.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn/New York 24. června (ČTK) - Světové ceny ropy zůstaly dnes odpoledne beze změn a severomořská ropa Brent se po úterním vzestupu nacházela mírně pod 65 dolary za barel. Vliv dalšího poklesu zásob v USA smazaly obavy o vývoj jednání s Řeckem.

Cena Brentu se krátce po 17:00 SELČ pohybovala kolem úterního závěru 64,45 dolaru za barel. Americká lehká ropa WTI ve stejnou dobu získávala 15 centů na 61,16 USD. V úterním rozkolísaném obchodování ceny nakonec získaly téměř dolar na barel.

Zásoby ropy v USA se minulý týden podle očekávání již osmý týden za sebou snížily. Údaje vládního Úřadu pro energetické informace (EIA) potvrdily trend zmírňování přebytku suroviny na americkém trhu, uvedla agentura Reuters.

Investoři tento týden pozorně sledují vývoj kolem řecké krize. Naděje na rychlé řešení dnes vzaly zasvé, když řecký premiér Alexis Tsipras zaútočil na některé věřitele za to, že zpochybnili návrhy, které Atény předložily na počátku týdne. Tsipras dnes jednal s nejvyššími zástupci věřitelských institucí, večer se pak sejdou ministři financí zemí eurozóny.

Ceny ropy v dolarech za barel (asi 159 litrů): BURZA TYP KONTRAKT AKTUÁLNÍ CENA PŘEDCHOZÍ ZÁVĚR Londýn - ICE Brent srpen 64,44 64,45 New York - Nymex WTI srpen 61,16 61,01

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK