Americké akcie oživují ze středečního poklesu

25.06.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 25. června (ČTK) - Americké akciové trhy se v první části dnešního obchodování po středečním poklesu stabilizovaly a jejich hlavní indexy zaznamenávaly v polovině dne mírné přírůstky. Náladu na trhu podpořily příznivé údaje z ekonomiky, negativním faktorem ale zůstává nejistá situace kolem Řecka.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) získával 0,2 procenta a pohyboval se těsně pod 18.000 body. Širší index S&P 500 posílil o 0,25 procenta na 2113 bodů a index technologického trhu Nasdaq byl kolem 5137 bodů s přírůstkem 0,3 procenta.

Wall Street podpořily údaje, podle nichž spotřebitelské výdaje v USA minulý měsíc rostly nejrychlejším tempem za téměř šest let. Investoři nejnovější údaje z ekonomiky nyní velmi pozorně sledují, aby odhadli, kdy přesně začne centrální banka se zvyšováním úrokových sazeb.

Jednání mezi Řeckem a věřiteli stále příliš nepokročila a dnešní zasedání ministrů financí eurozóny skončilo bez výsledku. Investoři ale stále doufají, že obě strany dospějí na poslední chvíli k dohodě. Obavy z řecké krize srazily ve středu indexy Wall Street až o o tři čtvrtě až jedno procento.

\"Trh zůstává rukojmím situace kolem Řecka. Investoři by takovou situaci raději viděli ze zpětného zrcátka,\" řekl agentuře Reuters Art Hogan z newyorské makléřské firmy Wunderlich Securities.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK