Akcie v USA kvůli firemním výsledkům dopoledne klesaly

23.07.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 23. července (ČTK) - Akcie ve Spojených státech dopoledne převážně oslabovaly. Trhy reagovaly na výsledky hospodaření firem. Ke ztrátám přispěly hlavně společnosti 3M, Caterpillar a American Express. Naopak automobilka General Motors rostla.

V poledne místního času (18:00 SELČ) index Dow Jones oslabil o 0,5 procenta na 17.758 bodů. Širší index Standard & Poor\'s 500 se snížil o 0,4 procenta na 2105 bodů. Index technologického trhu Nasdaq klesl o 0,2 procenta na 5164 bodů.

Akcie největšího světového výrobce strojů pro stavební a těžařský průmysl Caterpillar klesly až na nejnižší hodnotu za čtyři roky po zprávě o poklesu tržeb na důležitých trzích. Akcie 3M a American Express ztrácely dopoledne zhruba tři procenta. 3M kvůli zhoršení výhledu na celý rok a American Express kvůli slabším příjmům, než čekali analytici. Ztráty částečně zmírnila automobilka GM, která díky vysokému růstu čistého zisku zpevnila o více než pět procent.

Podle analytiků budou i nadále vývoj na trhu ovlivňovat firemní výsledky. Po uzavření trhu dnes zveřejní výsledkové zprávy Visa, Amazon a AT&T.

Investoři také stále sledují zprávy, které by naznačily načasování růstu úrokových sazeb v USA. Dnešní statistika ukázala, že počet žadatelů o podporu v nezaměstnanosti v USA minulý týden klesl nejníže od roku 1973, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK