Akcie v USA dopoledne kvůli výsledkům hospodaření klesaly

24.07.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 24. července (ČTK) - Akcie ve Spojených státech dopoledne klesaly a oslabují již čtvrtou seanci za sebou. Ke ztrátám přispívají výsledky hospodaření velkých firem a propad cen komodit a kovů.

V poledne místního času (18:00 SELČ) index Dow Jones klesl o 0,5 procenta na 17.648 bodů. Širší index Standard & Poor\'s 500 oslabil o 0,4 procenta na 2093 bodů. Index technologického trhu Nasdaq se snížil o 0,2 procenta na 5138 bodů.

Všechny tři hlavní indexy ztrácejí i za celý týden. Mohou za to výsledky a výhledy hospodaření předních firem zveřejněné tento týden, které byly převážně horší, než se čekalo. Dnes se k nim přidala firma Biogen.

Výjimkou byl pouze Amazon, který díky výsledkům hospodaření stoupl o více než pětinu na nový rekord, a Visa. Akcie Visa stouply dopoledne díky vysokému čtvrtletnímu zisku o více než pět procent.

Ceny kovů klesly na nejnižší hodnoty za několik let. Mohla za to nečekaně slabá statistika z Číny a eurozóny, která zvýšila obavy o globální růst. Ceny ropy se snížily na nejnižší hodnoty za čtyři měsíce.

Podporu trhu neposkytla ani nejnovější statistika z USA. Prodej rodinných domů se v červnu snížil nejníže za sedm měsíců a údaj za květen byl revidován prudce dolů. Aktivita ve zpracovatelském sektoru se pak v červenci snižuje, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK