Zbraně České zbrojovky se ve Vietnamu ocitly chybou aerolinek

03.08.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Uherský Brod (Uherskohradišťsko) 3. srpna (ČTK) - Zásilka zbraní, kterou zadrželi na konci července na mezinárodním letišti v Ho Či Minově Městě celníci a policisté, patřila uherskobrodské České zbrojovce. Ve Vietnamu se ocitla kvůli chybě aerolinek. Zbrojovka pistole a náhradní zásobníky zasílala zákazníkovi do Singapuru, řekla dnes ČTK mluvčí zbrojovky Hana Smilková.

Zbraně byly nalezeny na palubě letadla přilétajícího z Turecka. Údajně se jednalo o 94 pistolí a 472 nábojových pásů. \"Turecký přepravce (Turkish Airlines) při překládání zboží zaměnil cílové destinace s podobným kódem letiště a místo do Singapuru (kód letiště SIN) poslal zásilku do Ho Či Minova Města, dříve Saigonu (kód letiště SGN),\" uvedla mluvčí Smilková.

Podle ní v žádném případě nešlo o pašování nebo nelegální obchod se zbraněmi. \"Jedná se o selhání pracovníků společnosti Turkish Airlines. Naše společnost již od společnosti Turkish Airlines obdržela omluvný dopis s vysvětlením situace. Nyní očekáváme, že bude zásilka vrácena zpět do Turecka, aby mohla pokračovat podle původního plánu cesty k našemu obchodnímu partnerovi v Singapuru,\" uzavřela Smilková.

Česká zbrojovka dodává výrobky do celého světa, například loni do 94 zemí. Kromě České republiky například do USA, Egypta, Mexika, Ruska, Thajska či do Jihoafrické republiky.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK