Čtvrtletní zisk mediální skupiny Time Warner vzrostl o 14 procent

05.08.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 5. srpna (ČTK) - Čistý zisk americké mediální společnosti Time Warner ve druhém čtvrtletí vzrostl meziročně o 14 procent na 971 milionů dolarů (zhruba 24 miliard Kč). Majiteli zhruba poloviny akcií firmy CME, která vlastní českou televizi Nova, pomohly příjmy televizní sítě Turner Broadcasting a filmového studia Warner Bros.

Společnost v dnešní zprávě uvedla, že její celkové výnosy se zvýšily o osm procent na 7,35 miliardy USD. Provozní zisk skupiny stoupl o 15 procent na rekordních 1,9 miliardy USD. Zisk v přepočtu na akcii a očištěný od jednorázových položek dosáhl 1,25 USD a o více než 20 procent překonal průměrný odhad analytiků v anketě agentury Reuters.

Tržby divize Turner Broadcasting, která provozuje kanály CNN, TNT a Cartoon Network, se zvýšily o 20 procent. Tržby filmového studia Warner Bros posílily o 46 procent.

Time Warner loni oddělila do samostatné firmy vydavatelskou divizi Time, aby se zaměřila na výnosnější aktivity na poli televize a filmu. Podnik také loni odmítl nabídku na převzetí, kterou mu předložila skupina Twenty-First Century Fox mediálního magnáta Ruperta Murdocha, rovněž oddělená od vydavatelských aktivit původní společnosti News Corporation.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK