Akcie v USA kvůli sektoru médií a obavám z úroků prudce klesají

06.08.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 6. srpna (ČTK) - Americké akciové trhy v první polovině dnešního obchodování oslabovaly a jejich hlavní indexy výrazně ztrácely. Wall Street nadále podkopává propad akcií Walt Disney a dalších mediálních a kabelových společností. Investoři jsou také nervózní před klíčovými pátečními údaji z amerického trhu práce, které mohou naznačit brzké zvýšení úrokových sazeb.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) odepisoval 0,8 procenta na zhruba 17.400 bodů. Širší index S&P 500 ztrácel asi jedno procento na 2080 bodů, zatímco úhrnný index trhu Nasdaq se pohyboval kolem 5044 bodů se ztrátou 1,9 procenta.

Akcie Walt Disney ztrácejí další zhruba čtyři procenta, ačkoliv už ve středu zažily nejhlubší ztrátu za téměř sedm let. Společnost srazila odhad zisku ve své divizi kabelových televizí, což dopadlo na celé odvětví. Výrazně klesaly akcie společností Viacom, Twenty-First Century Fox, Time Warner, Comcast, Discovery Communications a CBS.

Wall Stret čeká na páteční zprávu o červencovém vývoji trhu práce. Ta naznačí, kdy by mohla centrální banka (Fed) po zhruba devíti letech přistoupit k prvnímu zvýšení úrokových sazeb. Nedávné série slabších údajů z ekonomiky některé investory přiměla spekulovat na to, že Fed by mohl tento krok odložit na konec roku, trh se však obává, že sazby by se mohly zvýšit už příští měsíc.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK