Ve středních Čechách ve 2. čtvrtletí přibylo turistů

07.08.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. srpna (ČTK) - Ve Středočeském kraji se v letošním 2. čtvrtletí ubytovalo 242.906 hostů, meziročně to bylo o 12 procent více. Stoupl také počet přenocování, a to o 10,7 procenta. Mezi nejčastější hosty ubytovacích zařízení Středočeského kraje patřili ve 2. čtvrtletí tuzemští návštěvníci. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnil Český statistický úřad.

Turistů ze zahraničí v kraji ve 2. čtvrtletí přibylo téměř o 16 procent, největší skupinu hostů ze zahraničí tvořili už tradičně Němci. Druhou nejpočetnější skupinu tvořili hosté ze Slovenska, dále z Polska, Rakouska, Jižní Koreje, Francie a Ruska. Průměrná délka pobytu zahraničních návštěvníků v kraji činila 2,25 noce, což bylo nepatrně více než u tuzemských návštěvníků.

Za celé první pololetí tohoto roku přijelo do hromadných ubytovacích zařízení ve středních Čechách 373.730 návštěvníků, což bylo o 10,4 procenta více než ve stejném období předchozího roku. Přibylo cizinců i domácích turistů.

Lázeňská ubytovací zařízení Středočeského kraje navštívilo v prvním pololetí 13.410 hostů. Ubytovaných v lázeňských komplexech ve srovnání s první polovinou předchozího roku přibylo o 1,5 procenta, hosté ale výrazněji zkrátili svůj pobyt. \"Počet přenocování se snížil o 13,7 procenta a průměrný pobyt na jednoho návštěvníka se zkrátil o 1,1 noci na 6,2 noce,\" uvedl statistický úřad.

apn dr

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK