Akcie na pražské burze v týdnu posílily o nepatrných 0,2 pct

07.08.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. srpna (ČTK) - Pražská burza zakončila týdenní obchodování opět téměř beze změny, index PX proti minulému pátku zpevnil o 0,2 procenta na 1033,3 bodu. Nejvíc posílily opět akcie mediální společnosti CME, nejvýrazněji zlevnily cenné papíry elektrárenské společnosti ČEZ. Vyplývá to z výsledků burzy. V předchozím týdnu index rovněž stagnoval.

\"Finanční trhy byly v uplynulém týdnu prázdninově poklidné, když chyběly výraznější impulzy. Reakci nevyvolala žádná makrodata, nevyjímaje údaje z amerického trhu práce. Americké akcie v průměru za celý týden byly ve ztrátě přes jedno procento, evropské akciové indexy naopak končily v růstu kolem dvou procent,\" uvedl analytik J&T Banky Pavel Ryska.

Nejvíce rostoucí akcií byla mediální společnost CME, která přidala 5,5 procenta na 60 Kč. Zájem investorů nadále pokračuje po solidních výsledcích, které společnost zveřejnila v předchozím týdnu.

Naopak největší propad zaznamenaly akcie ČEZ, který ztratily 2,7 procenta. Po dosažení hranice 600 Kč firma koriguje předchozí růst, 11. srpna společnost zveřejní výsledky za druhý kvartál.

Příští týden bude pomalu doznívat výsledková sezona. \"Celkově jsme názoru, že s blížícím se zářijovým zasedáním americké centrální banky Fed je trh stále citlivější na vyznění makrodat, a pokud by ta dopadla relativně dobře, akciový trh by počítal s brzkým zvýšením sazeb a mohl reagovat spíše negativně. Na příští týden máme však celkově neutrální výhled,\" uzavřel analytik.

fd mal

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK