Americké akcie se zotavují z úterního propadu

02.09.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 2. září (ČTK) - Akcie ve Spojených státech v první polovině dnešního obchodování rostly, a zotavovaly se tak z prudkého výprodeje z předešlého dne. Oživení nastalo po dalších krocích Číny na podporu vlastních finančních trhů.

Před polednem newyorského času (18:00 SELČ) vykazoval Dow Jonesův index nárůst o 0.8 procenta na 16.186 bodů. Širší index S&P 500 se zvýšil o 0,7 procenta na zhruba 1926 bodů. Index technologického trhu Nasdaq Composite přidával jedno procento na přibližně 4684 bodů.

Americké akciové trhy se v úterý propadly o téměř tři procenta. Mohla za to slabá statistika z Číny, která zvýšila obavy o zdraví druhé největší ekonomiky světa.

Devět čínských makléřských firem poté slíbilo zvýšit objem peněz určených na vlastní obchodování. Reagovaly tím na výzvy vládních úřadů, které mají zájem na zastavení propadu na čínském akciovém trhu, jehož hlavní indexy ztratily od poloviny června asi 40 procent. Dnes čínské akcie počáteční ztráty smazaly a skončily prakticky beze změn.

Organizace ADP dnes uvedla, že tvorba pracovních míst v americkém soukromém sektoru si navzdory nedávnému propadu na světových finančních trzích udržela v srpnu slušné tempo. Americké ministerstvo práce zveřejní svou zprávu o srpnové zaměstnanosti v pátek.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK