Šéf Enelu potvrdil záměr dokončit prodej podílu 30 pct v SE letos

04.09.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Cernobbio (Itálie) 4. září (ČTK) - Největší italská energetická firma Enel očekává, že prodá zhruba polovinu ze svého 66procentního podílu ve společnosti Slovenské elektrárně (SE) české skupině Energetický a průmyslový holding (EPH) do konce letošního roku. Řekl to dnes generální ředitel Enelu Francesco Starace, který tak potvrdil předchozí zprávy.

Enel koncem srpna zahájil s EPH exkluzivní jednání o prodeji podílu a závazná dohoda by mohla být podepsána v příštích týdnech.

\"Jednáme o detailech prodeje, který se uskuteční ve dvou fázích: očekáváme, že dokončíme první fázi do konce roku 2015,\" řekl Starace novinářům. \"Podíl, který prodáme v první fázi, je 30 až 33 procent, řekněme zhruba 30 procent,\" dodal. Potvrdil rovněž, že zbývající podíl Enel prodá, jakmile budou dokončeny dva nové reaktory jaderné elektrárny Mochovce.

Prodej podílu ve slovenských elektrárnách je součástí plánu italské firmy na prodej majetku za zhruba pět miliard eur (135,2 miliardy Kč). Starace již v květnu uvedl, že hodnota podílu je 750 milionů eur, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK