Průmyslová výroba v Německu rostla nejrychleji od počátku roku

07.09.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Berlín 7. září (ČTK) - Průmyslová výroba v Německu vzrostla v červenci ve srovnání s předchozím měsícem o 0,7 procenta, nejrychleji od počátku letošního roku. V červnu naopak o 0,9 procenta klesla. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnilo německé ministerstvo hospodářství.

Údaj ukazuje, že největší evropská ekonomika byla na počátku třetího čtvrtletí silná. Výsledky však zaostaly za očekáváním analytiků, kteří čekali růst až o jedno procento. Červnový údaj pak byl revidován z původního poklesu o 1,4 procenta.

\"Celkově mírně pozitivní trend v průmyslovém sektoru pokračuje,\" uvedlo ministerstvo v prohlášení. Dodalo, že knihy objednávek jsou zaplněné díky silné poptávce ze zahraničí a důvěra firem neklesá.

Produkce ve zpracovatelském sektoru se zvýšila o 0,3 procenta po červnovém poklesu o 1,1 procenta. Přispěla k tomu produkce kapitálového zboží, která stoupla o 2,8 procenta, výroba polotovarů a spotřebního zboží se naopak snížila. Produkce energetického sektoru stoupla o 1,9 procenta a ve stavebnictví o 3,2 procenta, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK