Nezaměstnanost na Vysočině v srpnu mírně klesla na 5,7 procenta

08.09.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Jihlava 8. září (ČTK) - Nezaměstnanost na Vysočině se po červencovém mírném navýšení v srpnu zase o něco snížila. Z úřadu práce minulý měsíc odešlo 167 lidí a k 31. srpnu v tomto kraji hledalo práci 19.696 osob. Podíl nezaměstnaných lidí tak podle dnešních údajů Úřadu práce ČR klesl o jednu desetinu procentního bodu na 5,7 procenta. Zlepšení nastalo ve dvou z pěti okresů Vysočiny, a to na Jihlavsku a na Třebíčsku. V kraji se minulý měsíc také zvýšila nabídka volných pracovních míst.

Na Jihlavsku a na Třebíčsku v srpnu nezaměstnanost shodně klesla o desetinu procentního bodu. Na Třebíčsku, kde je nejvíc nezaměstnaných v kraji, nezaměstnanost koncem minulého měsíce činila 7,3 procenta. Práci tam hledalo 5583 lidí. Ve zbývajících třech okresech Vysočiny, Havlíčkobrodsku, Pelhřimovsku a Žďársku, se během srpna nezaměstnanost udržela na červencových hodnotách.

Zaměstnavatelé na Vysočině teď nabízejí 4059 volných pracovních míst, ve srovnání s červencem zvýšili nabídku o 411 pozic.

V Kraji Vysočina je nyní o 3549 nezaměstnaných lidí méně než před rokem. Tehdy hledalo práci 23.245 lidí a nezaměstnanost činila 6,7 procenta. Volných pracovních míst bylo v tomto kraji loni v srpnu jen 2515.

Nezaměstnanost v České republice se v srpnu snížila rovněž o desetinu procentního bodu na 6,2 procenta. Pokles nastal v 60 okresech, zatímco nárůst nezaměstnaných ohlásilo šest regionů.

vst jpt

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK