ČOI zajistila v tržnici v Hatích přes 4100 padělků za 45 milionů

15.09.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hatě (Znojemsko) 15. září (ČTK) - Česká obchodní inspekce (ČOI) ve spolupráci s celníky zajistila v asijské tržnici Asia Bazar v Hatích na Znojemsku 4146 padělků oděvů, obuvi, galanterie a hraček. Hodnota originálů by přesáhla 45 milionů korun, sdělila dnes ČTK mluvčí jihomoravských celníků Lada Temňáková. Inspektoři zboží zajistili, prodejce čeká správní řízení za užívání klamavých obchodních praktik.

Kontrola se uskutečnila v pátek a sobotu, ale celníci i inspektoři o ní informovali až nyní. \"V rámci mimořádné kontroly nabídky, prodeje a skladování zboží porušujícího některá práva duševního vlastnictví jsme zajistili padělky ve 34 vytipovaných stáncích,\" uvedl ředitel inspektorátu ČOI pro Jihomoravský a Zlínský kraj Karel Havlíček.

Podle něj stojí za úspěchem inspekce bezchybná příprava a utajení kontroly až do poslední chvíle. \"Předčasnému uzavření vytipovaných prodejních míst se podařilo zabránit přítomností několika inspektorů na tržišti ještě před příjezdem hlavní kontrolní skupiny. Předpokládám, že i další kontroly se zaměřením na padělky budou díky pečlivé přípravě stejně efektivní,\" uvedl Havlíček.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK