Caterpillar by mohl zrušit až 10.000 pracovních míst

24.09.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Peoria (USA)/New York 24. září (ČTK) - Americká strojírenská společnost Caterpillar by do roku 2018 mohla zrušit až 10.000 pracovních míst, což odpovídá asi devíti procentům její celkové pracovní síly. Firma zároveň zhoršila výhled pro letošní rok, což vedlo k výraznému poklesu ceny jejích akcií. Caterpillar je předním světovým výrobcem těžkých stavebních a těžebních strojů.

Caterpillar hodlá už do konce příštího roku zrušit 4000 až 5000 pracovních míst. Firma, která na konci loňského roku zaměstnávala zhruba 114.000 lidí, chce prostřednictvím restrukturalizačních opatření a snižování nákladů dosáhnout roční úspory kolem 1,5 miliardy dolarů (36 miliard Kč).

Společnost dnes také snížila odhad letošních tržeb na zhruba 48 miliard dolarů z dříve předpokládaných 49 miliard dolarů. Předpověděla také, že jí v příštím roce tržby klesnou asi o pět procent.

Generální ředitel podniku Doug Oberhelman uvedl, že Caterpillar čelí obtížným podmínkám v klíčový regionech a průmyslových odvětvích, jmenovitě v těžebním sektoru a v energetice.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK