EPH odloží chystané vyčlenění části Pražské teplárenské

24.09.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. září (ČTK) - Energetický a průmyslový holding (EPH) nebude na nadcházející valné hromadě prosazovat vyčlenění části Pražské teplárenské do dceřiné firmy PT Real Estate. Chce změnu akcionářské smlouvy s Prahou. Na dotaz ČTK to dnes uvedl mluvčí Daniel Častvaj. EPH, která je většinovým vlastníkem Pražské teplárenské, tak reagovala na dnešní rozhodnutí hlavního města, které jako menšinový akcionář vyčlenění části firmy odmítlo.

Pod dceřinou PT Real Estate bypodle plánu EPH měla přejít desítka společností, které v rámci Pražské teplárenské spravují nemovitosti za zhruba miliardu. Opozice záměr označila za pokus vyvést miliardový majetek z vlivu města. EPH to důrazně odmítla. \"Ve spolupráci s magistrátem připravíme návrh akcionářské smlouvy, která jasně upraví pravomoci Hlavního města Prahy v chystané společnosti PT Real Estate tak, aby obavy o ztrátu kontroly nad částí majetku Pražské teplárenské byly jednoznačně vyvráceny,\" uvedl Častvaj.

O vyčlenění části společnosti měla v pátek hlasovat valná hromada Pražské teplárenské Holding, v níž má Praha většinu a jejíž slovo je pro plánovaný vznik dceřiné firmy klíčový. Konečné rozhodnutí mělo padnout příští týden na valné hromadě Pražské teplárenské, kde je město v menšině.

Pražská teplárenská Holding, v níž Praha drží většinu, má v Pražské teplárenské 47 procent akcií.

jhr rdo mal

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK