Vahlanda v čele Škody Auto vystřídá Maier z Porsche

25.09.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Wolfsburg 25. září (ČTK) - Novým předsedou představenstva mladoboleslavské automobilky Škoda Auto se stane Bernhard Maier. Nahradí Winfrieda Vahlanda, který od listopadu povede aktivity koncernu Volkswagen v USA, Kanadě a Mexiku. Oznámila to dnes společnost Volkswagen. Firma nyní řadou personálních změn reaguje na skandál, který se nedávno v USA provalil kolem falšování emisních testů u aut značky VW. Bernhard Maier doposud působil ve funkci šéfa odbytu značky Porsche.

Aktivity Volkswagenu v samotných Spojených státech nadále povede Michael Horn, který se stal kvůli aféře terčem kritiky. Skandál vypukl minulý pátek, kdy americká Agentura pro ochranu životního prostředí (EPA) Volkswagen obvinila, že u vozů s naftovými motory používal software umožňující při testování emisí skrývat vysoce nadlimitní hodnoty toxických oxidů dusíku.

Ve středu v důsledku skandálu odstoupil generální ředitel Volskwagenu Martin Winterkorn. Na jeho místo dnes firma jmenovala Matthiase Müllera, který dosud řídil značku Porsche.

pmh šeb

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK