Co týden dal? Novinky v dani z nabytí nemovité věci

12.02.2016 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Daň z nabytí nemovité věci by měl v budoucnu platit výhradně kupující. Vláda si od této změny slibuje větší jednoznačnost zákona i lepší výběr daně. Současný zákon dává možnost oběma stranám transakce, aby se dohodly. Čtěte více.

Posledních 7 dní v Česku

Kvalita benzinu a nafty byla v roce 2015 nejlepší za posledních 14 let, když Česká obchodní inspekce zjistila při kontrolách nejméně nekvalitních vzorků od roku 2001. Předpisům loni nevyhovělo pouze 32 vzorků z 2723 odebraných, tedy 1,2 procenta.
Více informací

Státní agentura CzechInvest očekává v Česku během zhruba tří dalších let čínské investice v hodnotě přes pět miliard korun. Mají jít především do automobilového průmyslu, strojírenství a elektrotechniky. Loni dojednala agentura investice z Číny za více než jednu miliardu korun.
Více informací

Daň z nabytí nemovité věci by měl v budoucnu platit výhradně kupující. Počítá s tím novela zákonného opatření Senátu o dani z nabytí nemovitých věcí, kterou dnes v úvodním kole projednávání podpořila Sněmovna. Vláda si od této změny slibuje větší jednoznačnost zákona i lepší výběr daně. Současný zákon dává možnost oběma stranám transakce, aby se dohodly.
Více informací

Rodiče zřejmě budou moci vypovědět stavební spoření svých nezletilých dětí bez souhlasu soudu a dostat se tak k penězům, ale jen za určitých podmínek. Předpokládá to novela zákona o stavebním spoření, kterou schválila Sněmovna.
Více informací

Ekonomičtí odborníci i podnikatelské svazy dnešní schválení zákona o elektronické evidenci tržeb většinou vítají. Nejen, že to podle nich přinese více peněz do státní kasy, ale především to má narovnat podnikatelské prostředí.
Více informací

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto v lednu dodala zákazníkům 91.600 vozů, což je meziročně o 5,2 procenta a 4600 aut více. Jedná se o dosud nejlepší lednový výsledek. Za nárůstem stojí především posílení prodejů v celé Evropě a Číně.
Více informací

V českých hotelech se loni ubytovalo o 10,2 procenta hostů více než v roce 2014. Také počet přenocování se meziročně zvýšil, a to o 9,6 procenta. Do hotelů, penzionů či kempů loni zamířilo více domácích i zahraničních hostů.
Více informací

...více informací naleznete v sekci Aktuality.


Posledních 7 dní ve světě

Investiční banka Morgan Stanley se dohodla s americkými úřady, že zaplatí 3,2 miliardy dolarů (76,4 miliardy Kč) za urovnání obvinění z klamání investorů. Banka jim podle úřadů poskytovala zavádějící informace při prodeji cenných papírů krytých hypotékami, jejichž hodnota později za globální finanční krize prudce klesla.
Více informací

Finskému výrobci telekomunikačního zařízení Nokia vzrostl ve čtvrtém čtvrtletí provozní zisk o 46 procent na 734 milionů eur (19,8 miliardy Kč). Výsledky podpořila platba od firmy Samsung za urovnání patentového sporu.
Více informací

Americký výrobce elektrických vozů Tesla Motors prohloubil v loňském roce ztrátu na 889 milionů USD (21,3 miliardy Kč) z 294 milionů USD předloni. Automobilka byla založená v roce 2003 a zatím nikdy se jí nepodařilo vykázat celoroční zisk.
Více informací

Úspěch nového dílu Hvězdných válek pomohl americké mediální a filmové společnosti Walt Disney zvýšit čtvrtletní čistý zisk o 32 procent na rekordních 2,88 miliardy dolarů (68,9 miliardy Kč).
Více informací

Největší světový touroperátor TUI Group registruje na letošní léto o 40 procent méně rezervací do Turecka. Za slabší poptávku mohou zejména obavy o bezpečnost.
Více informací

řebytek zahraničního obchodu Německa loni vystoupil na nový rekord a dosáhl 247,8 miliardy eur (6,7 bilionu Kč). Přispěl k tomu zejména růst vývozu. V posledním měsíci roku už ale vývoz nečekaně klesl a slabší byl i dovoz.
Více informací

Důvěra investorů a analytiků v ekonomiku eurozóny v únoru opět klesla, hodnocení hospodářských vyhlídek se dostalo na nejnižší úroveň za 15 měsíců. Vyplývá to z výsledků průzkumu společnosti Sentix. Index důvěry se snížil na rovných šest bodů z lednových 9,6 bodu. Jeho pokles byl výraznější, než očekávali ekonomové.
Více informací

...více informací naleznete v sekci Aktuality.

Autor článku

Michal Ruml  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU