Karbon Invest a K.O.P. ukončily odkupy akcií OKD a ČMD

23.05.2005 | , Charles Capital
Tiskové zprávy


Společnost Charles Capital, která je majoritním vlastníkem skupiny Karbon Invest, dnes zveřejnila výsledek povinných nabídek převzetí a nabídky na odkoupení akcií určených akcionářům společnosti OKD, a. s., a výsledek povinné nabídky převzetí akcií určených akcionářům společnosti Českomoravské doly, a. s.

Společnost Karbon Invest, a. s., odkoupila celkem 221 722 kusů akcií společnosti OKD, přičemž za jednu akcii zaplatila 925 Kč. Její podíl na základním jmění a hlasovacích právech ve společnosti se tak zvýšil na  96,8 %.

Společnost K.O.P., která učinila nabídku převzetí akcionářům společnosti ČMD, získala v průběhu odkupu 90 689 kusů akcií za cenu 840 korun za akcii. Její podíl na základním jmění a hlasovacích právech díky tomu dosáhl hodnoty 83,03 %.

Výsledky obou odkupů byly v souladu se zákonem a se stanovami společnosti oficiálně publikovány v dnešním vydání Hospodářských novin a deníku Právo a v nejbližším vydání Obchodního věstníku.

Akcie společnosti OKD budou v nejbližších týdnech staženy z oficiálních trhů. Akcie ČMD zůstávají kótovány, majoritní vlastník skupiny však tento týden informoval, že zvažuje stáhnout v budoucnu i tento titul z oficiálních trhů.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy