HN:Sazka chce vyšetřit, proč je nižší zájem o její nové terminály

27.05.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 27. května (ČTK) - Loterijní společnost Sazka požádala antimonopolní úřad, aby prošetřil, zda se konkurenční firmy nesnaží zablokovat její projekt videoloterijních terminálů. O nové herní zařízení je totiž nižší zájem, než firma očekávala. Automaty mají firmě přinést peníze na splácení víceúčelové haly. Informují o tom Hospodářské noviny.

Loni v prosinci Sazka oznámila, že na trhu chce mít letos 2000 těchto zařízení. Podle údajů ministerstva financí jich je ale zatím v provozu je 310.

"Z dotazu, který sdružení i členským asociacím došel z Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, vyplývá, že sdružení distributorů a provozovatelů výherních automatů mělo Sazce uzavřít cestu do heren," řekl listu Jan Šnajdr ze Sdružení zábavního průmyslu.

Sazka o podnětu úřadu nechtěla informovat s odvoláním na obchodní tajemství. Mluvčí firmy Zdeněk Zikmund ale tvrdí, že projekt pokračuje podle podnikatelského záměru. "Provoz systému, jeho rozvoj a zájem obchodních partnerů odpovídají původním představám a předpokladům," řekl HN.

Sazka nicméně podle listu loni v květnu oznámila, že s plošným nasazením automatů počítá v druhé polovině roku. V hernách se mělo podle HN objevit celkem 1300 videoterminálů. Později firma oznámila, že koncem letošního roku chce provozovat přibližně 2000 terminálů.

Jan Šnajdr ze Sdružení zábavního průmyslu vysvětluje nižší zájem o terminály Sazky tím, že pro lidi je toto zařízení zatím téměř neznámé. "Logicky k němu zatím panuje nedůvěra," dodal. Na videoloterijních terminálech Starport je možné hrát více her a výhry jsou vyšší než na klasických automatech.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK