Akcie ČEZ a KB dopoledne na burze posílily o dvě procenta

31.05.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 31. května (ČTK) - Akcie společnosti ČEZ a Komerční banky se staly v úterním dopoledni na pražské burze terčem zájmu investorů, což zvedlo jejich ceny o zhruba dvě procenta. Celý trh podle indexu PX 50 posílil v 11:30 o 0,95 procenta na 1152,6 bodu, užší PX-D přidal 1,01 procenta na 2807 bodů, oznámila burza.

Elektrárenský ČEZ se před očekávaným zveřejněním výsledků své skupiny a po spekulacích o získání Severočeských dolů obchodoval za více než 414 korun. "Odhady čistého zisku se pohybují přes sedm miliard korun. Navíc podle Bloombergu je možná varianta, podle které by ČEZ mohl získat exkluzivitu při koupi Severočeských dolů," komentoval vývoj Bohumil Pavlica z BH Securities.

Kurz akcií Komerční banky se přehoupl přes 3033 korun, cena rakouské Erste Bank stoupla o 0,3 procenta na 1211 korun. Po cenných papírech bank je v posledních dnech podle makléřů zvýšená poptávka kvůli zprávám o možných fúzích, hlavně mezi HBV Group a UniCredito Italiano. Ostatní emise se obchodovaly mnohem méně, ale až na stagnující Český Telecom rovněž rostly.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK