Pojišťovnou roku 2004 se stala Kooperativa

08.06.2005 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


V pondělí 6. června proběhlo slavnostní vyhlášení již  pátého ročníku prestižní ankety Pojišťovna roku. Jednotlivé pojišťovny soutěžily o ceny v jedné hlavní a sedmi doprovodných kategoriích. A jaké bylo konečné pořadí?

První čtyři ročníky ankety Pojišťovna roku pořádala Komora pojišťovacích makléřů, která však v důsledku sloučení zanikla a tak pátý ročník byl pod patronací Asociace českých pojišťovacích makléřů (AČPM). Právě členové tohoto profesního sdružení, pojišťovací makléři, se podíleli na hlasování. Anketa má svoji váhu právě proto, že je hodnocena těmi pojišťovacími zprostředkovateli, kteří jsou na pojišťovnách nezávislí, ale přitom jsou s nimi v úzkém a trvalém profesionálním kontaktu. Jejich zkušenosti a každodenní praxe s jednotlivými pojišťovnami dávají této anketě určitou vypovídací schopnost. V anketě se totiž hodnotí nejen produkty pojišťoven, ale zejména jejich chování při pojistných událostech.

„Chtěl bych zdůraznit, že touto anketou chce Asociace českých pojišťovacích makléřů mj. vyjádřit sounáležitost s osudem a úrovní pojistného trhu v České republice a přesvědčení, že trvalé budování korektních vztahů mezi pojistiteli a pojišťovacími makléři bude nadále přinášet jak uspokojení z výsledků oběma stranám, tak i stále kvalitnější služby našim klientům“ uvedl Ing. Petr Knebl, předseda AČPM.

Vyhlášení výsledků
Oficiální vyhlášení výsledků proběhlo toto pondělí, tj. 6. června 2005 za účasti jak samotných hlasujících, tj. registrovaných pojišťovacích makléřů, tak i předních zástupců jednotlivých pojišťoven a médií. Organizátoři rozeslali 460 anketních lístků všem registrovaným pojišťovacím makléřům, z toho se 12 vrátilo jako nedoručitelných. Ze 448 příjemců poslalo své hlasy 105 respondentů. Záštitu nad celou akcí převzal ředitel Úřadu státního dozoru v pojišťovnictví a penzijním připojištění Ing. Václav Křivohlávek. O publicitu ankety Pojišťovna roku 2004 se  postaral  hlavní mediální partner, kterým se stal ekonomický  týdeník PROFIT a internetový partner, kterým byl server Finance.cz.

Souboj titánů
V letošním roce byla vyhlášena jedna hlavní kategorie s názvem „Pojišťovna roku 2004“ a dále pak 7 oborových kategorií. Jelikož předešlé ročníky zcela ovládly dva největší tuzemské pojišťovací subjekty, a to Kooperativa a Česká pojišťovna, i letos se dal předpokládat souboj zejména těchto dvou subjektů, což se také do puntíku potvrdilo. Již počtvrté v pětileté historii této ankety titul Pojišťovna roku získala Kooperativa.

Platné hlasovací lístky rozhodly o tomto konečném pořadí v hlavní kategorii:

Pojišťovna roku 2004
Kooperativa, pojišťovna, a. s.
Česká pojišťovna a. s.
Generali Pojišťovna a. s.
Allianz pojišťovna, a. s.
ČSOB Pojišťovna, a. s.

Pořadí v ostatních vedlejších kategoriích bylo následující:

Vedlejší kategorie Pořadí
Životní a úrazové pojištění Česká pojišťovna a.s.
Kooperativa, pojišťovna, a.s.
Generali Pojišťovna a.s.
Občanská pojištění Kooperativa, pojišťovna, a.s.
Česká pojišťovna a.s.
Generali Pojišťovna a.s.
Pojištění motorových vozidel Česká pojišťovna a.s.
Kooperativa, pojišťovna, a.s.
Allianz pojišťovna, a.s.
Pojištění průmyslu a podnikatelů Kooperativa, pojišťovna, a.s.
Česká pojišťovna a.s.
Generali Pojišťovna a.s.
Specializovaný pojistitel D.A.S. pojišťovna právní ochrany, a.s.
Evropská Cestovní Pojišťovna, a.s.
Exportní garanční a pojišťovací společnost, a.s.
Spolupráce s makléři Kooperativa, pojišťovna, a.s.
Česká pojišťovna a.s.
Generali Pojišťovna a.s.
Likvidace škod Kooperativa, pojišťovna, a.s.
Česká pojišťovna a.s.
Allianz pojišťovna a.s.

I přes poměrně jednoznačné výsledky hlasování zaznělo z úst předsedy AČPM Ing. Petra Knebla toto konečné hodnocení: „Za hranicí pátého místa v každé kategorii zůstala většina pojistitelů působících na českém pojistném trhu. V žádném případě to ovšem nevnímáme nikterak negativně; je mezi nimi řada pojistitelů, se kterými rádi a dobře spolupracujeme a věříme proto, že v dalších ročnících se zlepší také jejich umístění v této anketě pojišťovacích makléřů“ .

Autor článku

Lukáš Buřík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ