Produkty GE Money Bank patřily k nejlepším v soutěži Zlatá koruna

09.06.2005 | , GE Money Bank
Tiskové zprávy


GE Money Bank se podařilo dosáhnout  výrazného úspěchu ve třetím ročníku soutěže Zlatá koruna, když byla se svými produkty zastoupena mezi trojicí nejlepších hned ve čtyřech kategoriích – elektronické bankovnictví, hypotéka, úvěry a úvěry pro podnikatele.

Úspěch v soutěži zaznamenala v kategorii úvěrů také sesterská společnost GE Money Auto s úvěrem autoCREDIT určeným na nákup vozidla. Celkem se tak produkty skupiny GE Money umístily v pěti kategoriích mezi třemi nejlepšími, což ji řadí mezi společnosti s nejvyšším počtem získaných ocenění.

Cílem soutěže Zlatá koruna je ocenit nejlepší finanční produkty na českém trhu. Letos se konal již třetí ročník soutěže. Hodnocení produktů přijatých do soutěže provedla nezávislá odborná porota - Finanční akademie, složená z finančních odborníků a publicistů. Záštitu nad třetím ročníkem soutěže Zlatá koruna 2005 převzal guvernér České národní banky Zdeněk Tůma a premiér Jiří Paroubek.

Zlatá Hypotéka naopak

Hypotéka naopak, tedy hypotéka získaná  ještě před výběrem nemovitosti, se umístila na 1. místě v kategorii hypoték. Prostřednictvím Hypotéky naopak klient předem získá neodvolatelnou záruku výše a podmínek úvěru a s hypotékou „v kapse“ si může až devět měsíců vybírat nemovitost podle svých představ. Jde o další zásadní inovaci, která klientům GE Money Bank umožňuje snazší získání vysněného bydlení.

Hypotéka naopak od GE Money Bank umožňuje klientovi nejprve získat jistotu, že má své nové bydlení jak financovat, a poté v klidu najít tu pravou nemovitost. Od schválení maximální výše úvěru GE Money Bank klientovi po celých devět měsíců rezervuje finanční zdroje. Schválení přitom trvá pouze 3 dny a stačí doložit osobní doklady a příjmy zájemců.


Stříbrná Expres půjčka

Expres půjčka, která získala v soutěži 2. místo v kategorii úvěrů, je neúčelový úvěr, u kterého GE Money Bank nevyžaduje žádné ručení. O poskytnutí rozhodne banka v průměru během 2 minut, v průměru do 5 minut od schválení má již klient peníze na účtu. Prostřednictvím Expres půjčky si mohou klienti půjčit  30 až 200 tisíc Kč. Dobu splatnosti si mohou zvolit podle svých požadavků v délce 24, 30, 40, 50, 60 a 72 měsíců.

O poskytnutí Expres půjčky mohou jak klienti GE Money Bank, tak i všichni ostatní požádat nejen na 195 obchodních místech banky, ale také on-line prostřednictvím internetu nebo v široké síti 362 bankomatů GE Money Bank prostřednictvím Infolimitu. Díky jednoduchému formuláři na adrese www.exprespujcka.cz je žádost o půjčku i rozhodnutí o ní otázkou několika minut. Dostupnosti Expres půjčky pomáhá také telefonní linka 844 844 844, na níž mohou zájemci o úvěr předběžně zjistit, zda oni osobně mohou úvěr získat, v jaké výši a s jakou měsíční splátkou.

Klienti čerpající Expres půjčku si mohou sjednat pojištění schopnosti splácet. Klient je pojištěn od data čerpání úvěru až do jeho splacení. Zájemci si mohou zvolit mezi dvěma typy pojištění, která kryjí následující rizika:
A) pojištění splátek v případě pracovní neschopnosti, plné a trvalé invalidity a úmrtí,
B) pojištění splátek v případě pracovní neschopnosti, plné a trvalé invalidity, úmrtí a pojištění pro případ ztráty zaměstnání.


Stříbrný Expres Business

Úvěr pro podnikatele Expres Business, který je v nabídce GE Money Bank od března, se v kategorii úvěrů pro podnikatele umístil na 2., stříbrné příčce.

Úvěr se od svého uvedení na trh setkal s nebývalým zájmem klientů a již během prvních dvou měsíců poskytla banka přes 1000 nových úvěrů v objemu 175 milionů Kč. Z celkového počtu schválených žádostí tvořili 40 % nově příchozí klienti. „Hlavní výhodou úvěru Expres Business je jeho minimální administrativní náročnost – podnikatel vyplní žádost, předloží jen základní doklady, následuje schválení půjčky – do 48 hodin pak ověříme data a připíšeme peníze na účet. Navíc u úvěru do 200 tisíc Kč nevyžadujeme u fyzických osob žádné ručení. Nad 200 tisíc Kč a u právnických osob je úvěr zajištěn směnkou,“ řekl manažer úvěrů Expres Business Radko Šindrbal.

GE Money Bank nabízí úvěr Expres Business fyzickým osobám-podnikatelům a právnickým osobám. Jde o neúčelový úvěr, takže podnikatelé nemusí dokládat účel, na nějž chtějí peníze využit. Klient se dozví předběžné rozhodnutí o schválení úvěrů do několika minut od podání žádosti a peníze jsou mu připsány na účet nejpozději do dvou dnů. Podání žádosti o Expres Business a jeho zpracování je zdarma. O Expres Business mohou podnikatelé a firmy požádat i prostřednictvím internetových stránek www.geuver.cz.

GE Money Bank poskytuje Expres Business v objemu 40 000 až 500 000 Kč. Výhodou je, že fyzické osoby-podnikatelé u úvěru do 200 000 Kč nemusí bance poskytnout žádné jištění (u úvěrů nad 200 tisíc je jako ručení vyžadována směnka, právnické osoby ji musí předložit vždy). Podnikatelé tedy nemusí mít k jištění např. nemovitost nebo jiný movitý majetek.

Dobu splatnosti si mohou podnikatelé zvolit od 24 do 60 měsíců. Úroková sazba Expres Business se odvíjí od velikosti úvěru a doby podnikání a pohybuje se od 9,5 % p.a. do 13,9 % p.a. Pro podnikatele s historií delší než 2 roky je maximální sazba 11,9%. Pro podnikatele je důležité i to, že výše měsíční splátky je po celou dobu splácení fixní – mají tedy vždy platby spojené s půjčkou pod kontrolou. Výrazným ulehčením pro podnikatele je i rychlost a jednoduchost získání Expres Business. GE Money Bank postačí, když zájemce o úvěr předloží jedno daňové přiznání (v případě, že žadatel o úvěr podniká pouze jeden rok) nebo dvě daňová přiznání (pokud žadatel podniká delší dobu). Expres Business je tedy dostupný i pro začínající podnikatele.

Hlavní cílovou skupinou pro Expres Business jsou živnostníci (fyzické osoby – podnikatelé) s ročním obratem do 50 milionů Kč a o velikosti firmy do 9 zaměstnanců. O Expres Business však může požádat jakýkoliv podnikatel či právnická osoba.


Bronzový Infolimit na bankomatech GE Money Bank

V kategorii elektronického bankovnictví získala 3. místo služba Infolimit na bankomatech GE Money Bank. Infolimit umožňuje klientům na všech 362 bankomatech GE Money Bank zjistit, jakou výši půjčky jim banka právě nabízí a o úvěr si mohou na bankomatu také požádat.

GE Money Bank umožňuje klientům na svých bankomatech nejen získat informaci o výši nabízeného  Infolimitu, ale také o půjčku přímo požádat. Klient zadá prostřednictvím bankomatu své telefonní číslo a nejpozději následující pracovní den se mu ozve bankéř, který s ním dojedná veškeré podrobnosti. Pak už stačí jen přijít a podepsat smlouvu. Možnost požádat o úvěr prostřednictvím bankomatu GE Money Bank je otevřena i klientům ostatních bank. Pokud zadají své telefonní číslo, kontaktuje je bankéř GE Money Bank a provede tzv. scoring.

Prostřednictvím na českém trhu unikátní služby Infolimit může klient zjistit, kolik peněz mu GE Money Bank právě nabízí  prostřednictvím kontokorentu Flexikredit, Expres půjčky, O.K. karty a kreditní karty MoneyCard. Již dříve mohli klienti tuto informaci zjistit na výpisu z účtu, na obchodním místě nebo prostřednictvím kanálů přímého bankovnictví. Nyní je tato služba k dispozici i na všech 362 bankomatech GE Money Bank. Klienti si mohou informace z bankomatu také vytisknout.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy