Penzijní připojištění Credit Suisse Life & Pensions opět mezi trojící nejlepších v soutěži Zlatá koruna

10.06.2005 | , Credit Suisse Life & Pensions
Tiskové zprávy


Penzijní připojištění se státním příspěvkem od Credit Suisse Life & Pensions penzijního fondu obsadilo třetí místo v kategorii penzijního připojištění soutěže Zlatá koruna. Penzijní připojištění Credit Suisse Life & Pensions se tak dokázalo již třetí rok po sobě umístit mezi třemi nejlepšími produkty v této kategorii.

Cílem soutěže Zlatá koruna je ocenit nejlepší finanční produkty na českém trhu. Letos se konal již třetí ročník soutěže. Hodnocení produktů přijatých do soutěže provedla nezávislá odborná porota - Finanční akademie, složená z finančních odborníků a publicistů. Záštitu nad třetím ročníkem soutěže Zlatá koruna 2005 převzal guvernér České národní banky Zdeněk Tůma a premiér Jiří Paroubek.

Vnímáme jako velmi pozitivní, že svou vedoucí tržní pozici v objemu spravovaných aktiv potvrzujeme také úspěchy v soutěžích, kde je Credit Suisse Life & Pensions penzijní fond hodnocen odbornými porotami. V soutěži Zlatá koruna se naše penzijní připojištění umístilo mezi trojicí nejlepších již potřetí za sebou,“ řekla Kateřina Šušáková, ředitelka marketingu, PR a komunikace Credit Suisse Life & Pensions. „Dalším podobným úspěchem bylo ocenění Penzijní fond roku udělované v rámci soutěže Banka roku,  které jsme obhájili také potřetí v řadě,“ dodal Kateřina Šušáková.

Penzijní připojištění s Credit Suisse Life & Pensions penzijním fondem dává například oproti spoření hned několik výhod najednou – státní příspěvek, daňovou úlevu, stabilní zhodnocení svěřených prostředků a u třetiny klientů také příspěvek zaměstnavatele. Klient má navíc více možností, jak s penězi naložit. Penzijní plán Credit Suisse Life & Pensions penzijního fondu nabízí vedle starobní penze nebo jednorázového vyrovnání na konci pojištění i výplatu penze invalidní nebo výsluhové již v jeho průběhu a formou pozůstalostní penze je možné zabezpečit i své blízké.

Credit Suisse Life & Pensions penzijní fond spravoval k 31. březnu 2005 aktiva v hodnotě převyšující 23,8 miliardy korun. Udržuje si tak pozici největšího penzijního fondu na českém trhu co do objemu spravovaných aktiv. Celkově využívá služeb Credit Suisse Life & Pensions penzijního fondu více než 612 tisíc klientů. Jednou z priorit fondu je spolupráce se zaměstnavateli, kteří svým zaměstnancům přispívají na penzijní připojištění. V současnosti spolupracuje Credit Suisse Life & Pensions penzijní fond s bezmála 2000 zaměstnavateli. Mezi spolupracující podniky patří například České aerolinie, Česká správa letišť či Plzeňský Prazdroj.

Winterthur Group je vedoucí švýcarskou pojišťovnou se sídlem ve Winterthuru. V rámci svých mezinárodních aktivit nabízí Winterthur Group pojištění majetku i odpovědnosti, a dále životní a penzijní pojištění přizpůsobené potřebám jednotlivých soukromých i korporátních klientů. Winterthur Group má na celém světě přibližně 19 500 zaměstnanců. Za první čtvrtletí roku 2005 dosáhla celkový objem obchodování společnosti částky 11,8 miliardy CHF a k 31. březnu 2005 měla ve své správě aktiva ve výši 144,7 miliardy CHF.

Credit Suisse Group je vedoucí společností poskytující globální finanční služby se sídlem v Curychu. Poskytuje jednotlivcům a malým a středním podnikům služby privátního bankovnictví a finanční a poradenské služby, a dále penzijní i jiné pojištění, které zajišťuje společnost Winterthur. V oblasti investičního bankovnictví poskytuje své finanční zprostředkovatelské služby globálním institucionálním investorům, korporacím, státním orgánům i jednotlivcům. Akcie společnosti Credit Suisse Group vydané na jméno jsou registrované ve Švýcarsku a ve formě amerických depozitních certifikátů i v New Yorku. Credit Suisse Group má přibližně 60 000 zaměstnanců na celém světě. K 31. březnu 2005 měla skupina ve své správě aktiva v hodnotě 1 271,6 miliardy CHF.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy