Akcie v RM-Systému výrazně zpomalily růst

14.06.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 14. června (ČTK) - Akcie obchodované mimoburzovním RM-Systémem v úterý investorům opět vydělávaly. V porovnání s minulými dny ale byly zisky v průměru mnohem nižší. Cenový index třiceti nejlepších společností PK 30 posílil jen o 0,05 procenta na 1704,02 bodu, oznámil RM-Systém.

Znatelně si pohoršily i obchody s cennými papíry, které se svezly hluboko pod letošní obvyklé hodnoty na 8,5 milionu korun z pondělních 29,6 milionu korun. Příkladem slábnoucího zájmu investorů byl elektrárenský ČEZ, který vyrostl o 0,3 procenta na 457,8 koruny při kontraktech za 3,2 milionu korun. V úvodu týdne ovšem posiloval o pět procent a obchody byly více než dvojnásobné.

Poptávka se snížila i u cenných papírů Českomoravských dolů, které zpevnily o 2,86 procenta na 1442 korun. V předchozích dvou dnech ale denní zisk této uhelné firmy překračoval hranici tří procent.

V poklesu naopak pokračovala Komerční banka, jež sestoupila o 0,29 procenta na 3135 korun. Předseda představenstva KB Alexis Juan v říjnu v bance skončí a odejde do důchodu. Juan je ředitelem třetí největší banky v Česku od roku 2001, kdy do ústavu vstoupila francouzská Société Générale, oznámila dnes banka.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK