Informace Komise ke společnosti AIB

15.06.2005 | , KCP
Tiskové zprávy


Komise pro cenné papíry dnes podala na policii oznámení o podezření ze spáchání trestného činu některými členy statutárního orgánu a zaměstnanci obchodníka s cennými papíry Americas International Brokers, a.s. (AIB), který je v nucené správě.

Nucená správa byla u společnosti AIB zavedena dne 26. května 2005 Komisí poté, co na základě své dozorové činnosti identifikovala řadu závažných nedostatků v činnosti tohoto obchodníka. Jednalo se především o zásadní porušování pravidel jednání ve vztahu k zákazníkům, neplnění ukazatele kapitálové přiměřenosti, nedostatečnou evidenci majetku zákazníků a absenci efektivního vnitřního kontrolního systému. Obchodník též neplnil některá opatření k nápravě uložená Komisí.

Cílem ustavení nucené správy bylo především ochránit zájmy zákazníků a zajistit přijetí opatření vedoucí k odstranění nedostatků v činnosti společnosti, zejména zavedením funkčního systému vnitřní kontroly.

Komise se činností tohoto obchodníka zabývala již v minulém roce. Uložila řadu nápravných opatření a rovněž uložila společnosti pokutu. V době zavedení nucené správy probíhalo další správní řízení.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy