Němcův úřad zveřejnil formuláře pro zápis do obchodního rejstříku

16.06.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 16. června (ČTK) - Ministerstvo spravedlnosti zveřejnilo v úterý na svých internetových stránkách nové formuláře potřebné pro zápis do obchodního rejstříku. Sdělil to mluvčí ministerstva Petr Dimun. Změna formulářů podle něj vyplývá z novely obchodního zákona, která nabude účinnosti 1. července.

"Nové formuláře zajistí zpřehlednění a také sjednocení celého procesu zápisů i změn v obchodním rejstříku," informoval Dimun.

Aby mohly tyto dokumenty vejít v platnost, muselo ministerstvo připravit zvláštní vyhlášku, která jejich použití upravuje. "Jakmile byla tato vyhláška předána k uveřejnění ve sbírce zákonů, okamžitě jsme formuláře dali k nahlédnutí na internetových stránkách www.justice.cz, v rubrice rejstřík - formuláře," doplnil mluvčí.

Na jejich přípravě se ministerstvo podílelo společně s podnikatelskou obcí a současná podoba formulářů tak podle Dimuna vychází vstříc potřebám i praxi podnikatelské sféry.

Ministerstvo mělo nové formuláře připraveno již v loni v prosinci, ale vzhledem k déle trvajícímu procesu schvalování novely obchodního zákona, dalším pozměňovacím návrhům a také kvůli zamítavému stanovisku prezidenta Václava Klause se jejich zavedení odložilo, sdělil Dimun. Novela byla nakonec schválena až na konci května.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK